Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színvonalas munka a fürdőkórházban
Fotó: soproni gyógyközpont

Színvonalas munka a fürdőkórházban

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Közel 20 éve dolgozik a Balfi Gyógyfürdőkórházban dr. Schmidel Ferenc. A főorvos egy éve vezeti a Soproni Gyógy­központ balfi részlegét, és hisz abban, hogy a jó csapatmunka teszi színvonalassá az itteni ellátást.

1990-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen dr. Schmidel Ferenc, aki a diploma megszerzése után egyből a Soproni Gyógyközpontban, akkori nevén az Erzsébet-kórházban, a neurológiai osztályon helyezkedett el. Ott is szakvizsgázott neurológiából, majd 1999-ben döntött úgy, hogy a balfi mozgásszervi rehabilitációs osztályon folytatja munkáját. Közel két évtized itt töltött idő után tavaly óta ő vezeti a Soproni Gyógyközpont balfi részlegének I. mozgásszervi rehabilitációs osztályát, ahol 80 ágyon fogadják a betegeket.


– Az itt végzett munka attól színvonalas, hogy igazi csapat áll mögötte – vélekedik dr. Schmidel Ferenc. – Van egy modern fizikoterápiás részlegünk, ahol a mai kor követelményeinek megfelelően minden felszerelés rendelkezésre áll. Nagyon jó az itteni szakembergárda, de nemcsak ezen a részlegen, hanem a nagy és szintén jól felszerelt gyógytornarészlegünkön is. Nagyon agilis, szorgalmas és jó szakemberekkel dolgozhatunk együtt, az osztályon pedig szintén remek nővérgárda segíti a fekvő betegek mindennapjait.


A balfi gyógyfürdőkórházban folyamatosan igyekeznek az osztály felszereltségét javítani, most zajlik az akadálymentesítés, az ágymatracok, tévék és hűtők cseréje, illetve új vizsgálóhelyiséget alakítottak ki. A dolgozók beiskolázására és továbbképzésére is gondot fordítanak.
Az osztályon tavaly 1320 fekvő beteget láttak el, akik átlagosan 3 hetet töltöttek itt.


– Dr. Kiss Antal Mária, a szanatórium akkori vezetőjének a hívására jöttem Balfra, úgy gondolom, ez az intézmény neki köszönheti a hírnevét. Ő több mint 20 évig egymaga vezette a 160 ágyas osztályt. Mellette tanultam ki a rehabilitációt, az ő munkásságát igyekszem továbbvinni – tette hozzá dr. Schmidel Ferenc, aki az osztályvezető munka mellett az osztályos teendőkből is kiveszi a részét. Dr. Schmidel Ferencnek két felnőtt gyermeke van, lánya óvónő, fia pedig fogorvoshallgató.

Kapcsolódó cikkek