Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Színvonalas munka a fürdőkórházban
Fotó: soproni gyógyközpont

Színvonalas munka a fürdőkórházban

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Közel 20 éve dolgozik a Balfi Gyógyfürdőkórházban dr. Schmidel Ferenc. A főorvos egy éve vezeti a Soproni Gyógy­központ balfi részlegét, és hisz abban, hogy a jó csapatmunka teszi színvonalassá az itteni ellátást.

1990-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen dr. Schmidel Ferenc, aki a diploma megszerzése után egyből a Soproni Gyógyközpontban, akkori nevén az Erzsébet-kórházban, a neurológiai osztályon helyezkedett el. Ott is szakvizsgázott neurológiából, majd 1999-ben döntött úgy, hogy a balfi mozgásszervi rehabilitációs osztályon folytatja munkáját. Közel két évtized itt töltött idő után tavaly óta ő vezeti a Soproni Gyógyközpont balfi részlegének I. mozgásszervi rehabilitációs osztályát, ahol 80 ágyon fogadják a betegeket.


– Az itt végzett munka attól színvonalas, hogy igazi csapat áll mögötte – vélekedik dr. Schmidel Ferenc. – Van egy modern fizikoterápiás részlegünk, ahol a mai kor követelményeinek megfelelően minden felszerelés rendelkezésre áll. Nagyon jó az itteni szakembergárda, de nemcsak ezen a részlegen, hanem a nagy és szintén jól felszerelt gyógytornarészlegünkön is. Nagyon agilis, szorgalmas és jó szakemberekkel dolgozhatunk együtt, az osztályon pedig szintén remek nővérgárda segíti a fekvő betegek mindennapjait.


A balfi gyógyfürdőkórházban folyamatosan igyekeznek az osztály felszereltségét javítani, most zajlik az akadálymentesítés, az ágymatracok, tévék és hűtők cseréje, illetve új vizsgálóhelyiséget alakítottak ki. A dolgozók beiskolázására és továbbképzésére is gondot fordítanak.
Az osztályon tavaly 1320 fekvő beteget láttak el, akik átlagosan 3 hetet töltöttek itt.


– Dr. Kiss Antal Mária, a szanatórium akkori vezetőjének a hívására jöttem Balfra, úgy gondolom, ez az intézmény neki köszönheti a hírnevét. Ő több mint 20 évig egymaga vezette a 160 ágyas osztályt. Mellette tanultam ki a rehabilitációt, az ő munkásságát igyekszem továbbvinni – tette hozzá dr. Schmidel Ferenc, aki az osztályvezető munka mellett az osztályos teendőkből is kiveszi a részét. Dr. Schmidel Ferencnek két felnőtt gyermeke van, lánya óvónő, fia pedig fogorvoshallgató.

Kapcsolódó cikkek

Készüljünk az ünnepre!

Készüljünk az ünnepre!

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

November 29-én lesz advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Felvételünkön Zügn Judit virágkötő munka közben.

 

Közmeghallgatás

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

A járványhelyzet ellenére sem marad el a közmeghallgatás, azonban a személyes részvétel helyett ezúttal kizárólag elektronikus úton és levélben lehet élni a kérdésfeltevésekkel és javaslatokkal 2020. december 5-éig.