Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szeretünk, Timi

Jegyzet

Szeretünk, Timi

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Bevallom, szomorúan olvastam a közelmúltban Babos Timi elkeseredett sorait, amelyeket az Instagram oldalán tett közzé, majd több hírportál is idézte. Minden idők egyik legjobb magyar női teniszezője belefáradt a rosszindulatú bejegyzésekbe, a kicsinyes bántásokba.

Timit, bejegyzése szerint, szinte mindenért kritizálják, akkor is, ha nyer, akkor is, ha veszít. Mint írja: „Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, hogy mennyit készülök, edzek, küzdök, mennyit agyalok, szenvedek, erőlködök, hogy jobb lehessek”.

Timinek nyilván nincs rá szüksége, hogy mások védjék meg, a jelek szerint megteszi ezt saját maga. S milyen jól teszi! Mert akik rosszindulatúan bírálják, azoknak valóban fogalmuk sem lehet arról, hogy mivel jár az élsport. Mennyi áldozatot és verejtéket követel a tehetségen túl, hogy valaki a világ legjobbjai közé kerüljön! Ezt csak az tudja, aki naponta vállalja a gyötrelmeket. Mert ne higgyük, hogy a profi sport csak az örömökről és – siker esetén – a pénz számolásáról szól! És akkor még nem beszéltünk a kockázatról, hiszen elég egy rossz mozdulat, s máris véget érhet az ígéretes karrier. Azok, akik nemtelenül támadják Babos Timit, elképzelni sem tudják, hogy milyen súlyú felelősséget cipel napról napra, s ez a súly csak növekszik az eredményeivel párhuzamosan. Tény, minden sportoló, különösen, aki sikeres, előbb-utóbb átérzi, hogy mivel tartozik annak a közösségnek, amelyből kiemelkedett, mivel tartozik a szurkolóknak, akik kudarcok esetén képesek mindent korábbi örömöt elfelejteni, sajnos…

Timi fantasztikus eredményeket ért el, s biztos vagyok abban, hogy korántsem tehet még pontot sikerlistája végére. Még akkor sem, ha vannak gyengébb időszakai éppúgy, mint minden sportolónak. De éppen ezekben a periódusokban kellene segíteni, támogatni, hogy érezze: szeretik és bíznak benne. Nem pedig elárasztani gyávaságról, tudatlanságról és jellemtelenségről árulkodó bejegyzésekkel. Ami vigasztaló lehet számára, hogy ezek a rosszindulatú emberek, akik a sikerek idején is találtak hibát Timiben, kevesen vannak ahhoz az óriási többséghez képest, akik tisztelik eredményeit.

Ők azt üzenik: köszönjük és szeretünk, Timi! 

Kapcsolódó cikkek