Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szenvedéllyel dolgozni - Diebold életműve követendő példa a Jerevánon
Fotó: Griechisch Tamás

Szenvedéllyel dolgozni - Diebold életműve követendő példa a Jerevánon

| sopronmedia.hu | Városi hírek

A soproni Jereván lakótelep legsikeresebb és legnépszerűbb rendezvényei közé tartozik a RETRO-Sopron, amelynek a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata megtalálta az ideális helyszínét a két éve felújított szolgáltatóház belső udvarában.

Idén is kétszáznál többen jöttek össze Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotóarchívuma vezetője vetítettképes szabadtéri előadására. 

A nyáriesti RETRO-Sopron pénteken este egy igazi, a nagyközönség által még eddig nem látott különlegességet, a soproni fotográfia legjelentősebb alakját mutatta be. 

Az 50 éve elhunyt Diebold Károly fotográfust a szakma és szakemberek által is maximálisan elismert szakmai tudása, elkötelezettsége tette ismertté már a maga idejében is, de a mindennapok embere mégis keveset tud róla – mondta el Bolodár Zoltán zenés válogatásában, amely során a Soproni Múzeumban őrzött közel 15 ezer Diebold felvételből válogatott képekkel mutatta be az alkotó életművét. 

A Szolgáltatóház a Jereván szíve, két éve történt felújításával egy igényes helyszíne minden ott működő intézménynek, vállalkozásnak, szolgáltatásnak, ahova az ügyfelek is szívesen jönnek, és közösségi rendezvények igényes tere is. Így a RETRO-Sopron méltó és ideális helyszíne – mondta el Tóth Éva, a körzet képviselője, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke. A képviselő hozzátette: öröm látni, hogy a RETRO-Sopron Jerevánon immár második alkalommal tartott rendezvénye mennyi embert vonz a városrészbe. Sopron minden részéből érkeztek érdeklődők, ami azért is öröm, mert büszkék vagyunk arra itt, hogy mekkora változáson ment át az utóbbi 8 évben a lakótelep, hogy mennyi fejlesztés történt. Rá sem lehet ismerni a város ma már egyik legdinamikusabban fejlődő, szépülő negyedére, és ezt mindenki látja és értékeli – fejtette ki Tóth Éva. 

Köszönetet mondott minden támogatónak, közreműködőnek, akinek munkája benne van a rendezvény sikerében, különösképpen Bolodár Zoltánnak, a Soproni Múzeum fotóarchívum-vezetőjének, aki maximális professzionalitással, elkötelezettséggel, igényességgel mutatja be Sopron fotókon megörökített értékeit. 

A mai vetítésnek az az alapüzenete, amit a Diebold-életmű és Bolodár Zoltán megfogalmazott: „csak olyasvalaki képes ilyen jelentőségű életművet hátra hagyni, aki szenvedéllyel szereti a munkáját” – mondta Tóth Éva. Hozzátette: Ez nekünk, a részönkormányzatnak követendő példa és elhivatás: szenvedéllyel dolgozni Sopronért. 

Tóth Éva hozzátette: a tavalyi és idei sikeres RETRO-Sopron példáján idén szabadtéri nyáresti mozit is szervez a Részönkormányzat a szolgáltatóház udvarára, amelyen a RETRO-Sopron közönsége által megszavazott filmet fogják levetíteni augusztus 24-én, szombaton.

Kapcsolódó cikkek