Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Széchenyi Istvánra emlékeztek
A Lenck-villa kertjében a Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága ültetett emlékfát, a Széchenyi-gimnáziumban pedig megkoszorúzták a gróf mellszobrát. Fotók: Filep István, Griec

Széchenyi Istvánra emlékeztek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Városunkban koszorúzással, faültetéssel emlékeztek gróf Széchenyi István születésének kétszázharmincadik évfordulójára.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium emeletén lévő Széchenyi István mellszobrot a gróf születésének 230. évfordulója alkalmából koszorúzta meg az elmúlt kedden dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, Farkas Gábor, az iskola igazgatója, valamint Horváth Csaba, a Széchenyi István Városi Könyvtár vezetője. Az eseményen a 9.A osztályos gimnazisták is részt vettek.

A Lenck-villában a legnagyobb magyar születésnapja alkalmából a Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága ültetett emlékfát. A csemete az idén nyáron kivágott magaskőris helyére került. A mannafát azért kellett kivágni, mert a műszeres vizsgálatok is igazolták, hogy veszélyessé vált a kőris (Erről lapunkban is beszámoltunk: Búcsúzik a „mannafa”, Soproni Téma, 2021. június 23.). A múlt heti eseményen a városvezetés részéről jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kedden Széchenyi István nagycenki nyughelyénél, a Széchényi Mauzóleumban koszorúzott.

Kapcsolódó cikkek