Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szebb hétköznapok
A soproni cég és munkatársai segítik az arra rászorulókat Fotó: Pluzsik Tamás

Szebb hétköznapok

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Hét oktatási intézménynek adományozott bútorokat az IKEA Industry Sopron. A cégnél hagyomány, hogy minden évben támogatják a rászorulókat – magánszemélyeket és közintézményeket is.

– Tegyük szebbé az emberek hétköznapjait! – ez volt a közelmúltban elhunyt cégalapítónk, Ingvar Kamprad egyik jelmondata, és ennek a küldetésnek, szellemiségnek szeretnénk mi is megfelelni, ezért ennek jegyében állítottuk össze a 2018-as társadalmi szerepvállalási programunkat is – fogalmazott Nardai-Szakály Emese, az IKEA Industry Sopron ügyvezető igazgatója.

A cég idén különösen nagy hangsúlyt fektet a sokgyermekes családok támogatására. Február elején, a leghidegebb időszakban fabrikettet osztottak szét a rászoruló családok között, márciusban pedig erdei napot rendeztek a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola tanerdejében, ahol az általuk elültetett 150 darab facsemetével járultak hozzá bolygónk védelméhez.

– Társadalmi szerepvállalásunk következő állomásaként az iskolakezdést szeretnénk megkönnyíteni – tette hozzá Nardai-Szakály Emese. – Ennek jegyében a napokban hét iskolának, illetve óvodának praktikus, az igényeikhez igazodó új bútorokat ajándékoztunk, melyeket munkatársaim a helyszínen szereltek össze.
Többek között a Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda Aranykapu Tagóvodájában is segítettek, ahol az egyik teremben műszaki hiba miatt teljesen eláztak és ezáltal használhatatlanná váltak a meglévő bútorok. Az IKEA Industry Sopron egyik brigádja itt a napokban új szekrénysorokat épített be, és tette széppé, használhatóvá a helyiséget.

Kapcsolódó cikkek