Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szárnybontogató családi nap

| Munkatársunktól | Városi hírek

2018 nemcsak a családok éve, hanem a madarak éve is… és szárnysuhogva közeleg a XI. Soproni Tündérfesztivál. Ezért szervez a Pro Kultúra egy szárnybontogató családi napot a tavasz kellős közepén, április 14-én a Liszt-központban.

A meghívott fellépők, játszótársak és művészek között az év madara, a vándorsólyom is a Liszt vendége lesz. A Liszt-központ előtt hagyományőrző solymásztábor várja az érdeklődőket: két madárral és sok-sok tanulságos történettel érkezik, 15 és 17 órakor reptetési bemutatót is tart. A fiús családoknak Pilótaképzőt, a lányoknak Tündértanodát nyitnak a szervezők: vagyis lehet majd felhőkre vadászni, térképet fejteni, tündéri táncokat tanulni és szárnyat fényesíteni.
Az épület legnagyobb termében drónbemutató is lesz, de Gombóc Artúr saját csokicsalogatót is üzemeltet a házban, a Cédrus ágai alatt pedig különösen szép mesekönyvek között is válogathatnak a betűkedvelők.


A délután vendégfellépője a Zirano Bábszínház lesz, amely egy világutazó kisegérről, Ágostonról mesél a gyerekeknek és a felnőtteknek. Az előadást ihlető fesztiváldíjas mesekönyveket is kézbe lehet majd fogni, sőt, haza is lehet vinni. Az Ágoston, avagy egér a felhők között című előadás 16 órakor lesz látható a Petőfi teremben. A játék zeneszerzője (a Bandájáról is népszerű) Szabó Balázs.


Benedek apó lányai (vagyis az óvóképző hallgatói) ismét kézműves csodákat varázsolnak a műhelyasztaloknál, de divatbemutatóra készül a tündéri ruhatár, lesz röpke tánc és égi társasutazás is (lázas társasozás a Játéklázzal). A büfében mindehhez madártej is dukál majd. Bár a családi belépő nagyon csalogató, a szárnyakkal érkezőknek ezen a délutánon szabad a belépés!

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.