Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szakkönyvek  az interneten
Bár a könyvtárba a legtöbben könyvért érkeznek, de egyre nagyobb az igény a digitálisan elérhető szakirodalmakra is Fotó: Németh Péter

Szakkönyvek az interneten

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint idén is folytatódik a Széchenyi István Városi Könyvtárban tavaly bevezetett új szolgáltatás.

 Ennek lényege, hogy a beiratkozott olvasók a könyvtár számítógépein térítésmentesen érhetik el az Akadémiai Kiadó szótárait, lexikonjait, folyóiratait, szakkönyveit. A paletta széles, hiszen több ezer kiadvány olvasható el a gazdasági területtől kezdve a pszichológián át a természettudományig.

Mint azt Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója lapunknak elmondta, az újítás jelentősen megkönnyíti a diákok, a szakdolgozat elkészítésén dolgozó hallgatók munkáját. Az interneten elérhető szövegek elmenthetők, szabadon szerkeszthetők. Így nem kell a fénymásolással, a jegyzeteléssel, majd a szöveg újbóli begépelésével bajlódni.

Megtudtuk, egy másik szolgáltatás is a diákok, hallgatók, szakemberek rendelkezésére áll: az Akadémiai Kiadó idegen nyelvű szótárai akár otthonról is elérhetők. Ehhez a könyvtár munkatársaitól lehet igényelni jelszót. Hozzáférést az kaphat, aki vállalja, hogy rendszeresen használja a nyolc nyelvet tartalmazó szótár egyikét. A cél ugyanis az, hogy segítsék a nyelvvizsga előtt állók, a nyelvi érettségire felkészülők, illetve a fordítók dolgát.

Bővebb információt a Pócsi utcában lévő könyvtárban kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek