Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szakdolgozók értekezlete
A Pro Sanitate díjas Szabó Istvánné vezető ápolót is köszöntötték az értekezleten Fotó: Németh Péter

Szakdolgozók értekezlete

| Munkatársunktól | Városi hírek

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Sopronban a szakdolgozói tudományos értekezletet.

A Liszt-központban megtartott konferenciára az ország minden részéről több száz résztvevő érkezett. A tanácskozás több szekcióban zajlott. Olyan téma is napirendre került, mint például a Kossuth Zsuzsanna emlékévhez igazodva az ápolás kialakulása, fejlődése. Az előadók foglalkoztak továbbá a sürgősségi osztályon végzett munka, a sebészet, az intenzív ellátás területén szerzett szakmai tapasztalat, valamint az egészségnevelés, a dietetika és az idősellátás helyzetével is.


Barcza Attila önkormányzati képviselő megnyitójában kifejtette: az ápolás szimbóluma a fehér szív, amely képviseli mindazon tudást és gondoskodást, amely átjárja az ápolói munkát. A fehér szín az emberekben tisztaságot ébreszt, a szív alakja pedig az emberszeretet demonstrálja. Az ápolás az a tudomány, ami magában foglalja életkortól függetlenül az emberek egészségének fejlesztését, a betegségek megelőzést, a betegek ápolását, a fogyatékosok gondozását, a végstádiumban lévők békés halálba történő kísérését.


A rendezvényen köszöntötték a Soproni Gyógyközpontból harmincöt év után nyugdíjba vonuló ápolókat, asszisztenseket. Szabó Istvánnénak is gratuláltak, a vezető ápoló Balog Zoltán emberi erőforrás minisztertől Pro Sanitate díjat vehetett át.

Kapcsolódó cikkek