Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A rádiós műsorvezetőt régi kapcsolat fűzi a sörökhöz

Sörbarátok kalauza

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett Kóczán Bálint. Házi Sör Kalauz címmel színvonalas kötete jelent meg a soproni rádiós műsorvezetőnek. A bemutatót december 12-én tartják a Liszt Caféban.

– A könyv megírásakor arra törekedtem, hogy az olvasó olyan oldalait is megismerje a sörnek, amelyekről korábban még nem volt tudomása, de emellett olyan témákat is érintsek, amely mindenképpen elvárható egy ilyen kötettől – mesélte Kóczán Bálint amikor új, Házi Sör Kalauz című kötetéről kérdeztük. 

A 148 oldalas, színes fotókkal illusztrált, lendületes kiadványba bekerültek eddig még nem publikált sörös receptek – benne a Kóczán Kézműves Söröké –, olvashatnak a sör és az emberiség kapcsolatáról, a sör egészségre gyakorolt hatásairól, érinti a gasztronómia területét, valamint sörös úti célokat is ajánl a szerző.

A kötet szól azoknak, akik érdeklődnek az otthoni sörkészítés iránt, vagy akár nagyobb főzdében gondolkodnak. Olyan kulisszatitkokról is olvashatnak, amelyeket eddig máshol talán nem fedtek fel. Könnyed stílusa miatt pedig rendkívül olvasóbarát.

Kóczán Bálint  Fotó: Griechisch Tamás

A rádiós műsorvezetőt régi kapcsolat fűzi a sörökhöz: korábban ellátogatott kisebb és nagyobb manufaktúrákba, járt például Dublinban, Amszterdamban, és Koppenhágában, 5 éve pedig elvégezte a sörfőzőképzést. Azóta folyamatosan próbálgatja a recepteket, és saját söröket főz.

Bemutató: A könyv hivatalos bemutatóját december 12-én, csütörtökön 18 órakor tartják a Liszt Caféban, ahol a szerző mesél frissen megjelent kötetéről, és kulisszatitkokat is elárul a sörfőzésről. A kiadvány helyben megvásárolható, de beszerezhető Sopronban a Fekete Cédrus Könyvkereskedésben, a Tourinform soproni irodájában, valamint a Solo étteremben. Emellett online is megrendelhető Kóczán Bálintnál.


Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.