Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Soproni Szemle

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egyetem és kórház.

Az olvasók már kézbe vehetik a város nagymúltú folyóiratának, a Soproni Szemle 73. évfolyamának idei harmadik számát. A középpontba ezúttal a Selmectől Sopronig címmel tartott centenáriumi emlékkonferencia előadásai kerültek, átfogó képet adva az egykori Bányászati és Erdészeti Főiskola Sopronba költözéséről és bepillantást engedve a kor gazdasági és társadalmi viszonyaiba. Idén 100 éves a soproni kórház – Sopron egészségügyének részletes és alapos feltárása a Soproni Szemlében dr. Szakács Anita főlevéltáros munkája.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”