Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Soproni segítség a Bocuse d’Oron

| Munkatársunktól | Városi hírek

A beszámolók szerint az utóbbi évek egyik legerősebb mezőnye volt az idei a Bocuse d’Or magyar döntőjében, amelyet február 5-én rendeztek Budapesten.

 Ennek dacára Haraszti Zsolt chef és segédje, a soproni Kocsis Patrik harmadik helyen végzett. Emellett elnyerték a legjobb csapatmunka díját és a legjobb hústálnak járó elismerést is.

Kocsis Patrikot az eredmény rendkívül motiválja: biztos abban, hogy a közeljövőben is megméretteti magát több versenyen. Az ifjú szakács a Soproni Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégiumában végzett, jelenleg az egyik soproni étteremben dolgozik.

A Bocuse d’Or magyar döntőjében idén Veres István (budapesti chef) bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben 2020 májusában.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.