Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Soproni eseménynaptár
A soproni eseménynaptár nemcsak a városlakóknak szól, hanem a turistáknak is – mondta Kovács-Gazdag Nikoletta Fotó: Griechisch Tamás

Soproni eseménynaptár

| Köves Andrea | Városi hírek

Sopron jelentős kulturális, szabadidős, családi és sportprogramjait foglalja össze a város 2019-es eseménynaptára, amely a napokban készült el.

– Sopron kiemelt turisztikai térség, így különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az előző évek hagyományaihoz hasonlóan idén is elkészítsük a város éves eseménynaptárát, amely nem csupán a soproniakat célozza meg, hanem a városunkba látogató turistákat is – mondja Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Az ötvenkét oldalas, igényesen kivitelezett eseménynaptárban több száz koncert, kiállítás, színházi előadás, fesztivál, szabadidős, családi és sportprogram kapott helyet. A kiadványt végiglapozva kiderül: 2019 a programok éve lesz Sopronban. Az eseménynaptár a város szálláshelyei számára is segítséget nyújt abban, hogy vendégeiknek tartalmas időtöltést tudjanak ajánlani az év bármely szakában. Egy-egy nagyobb szabású program – VOLT Fesztivál, Soproni Ünnepi Hetek, páneurópai piknik emlékünnepségek, Tündérfesztivál, Sopron Drum – esetében egyértelműen kimutatható, hogy városunkban jelentősen emelkedik a vendégéjszakák száma.

Az idei eseménynaptár a Szent György utcai Tourinform Irodában, a Tűztorony lábánál lévő és a várkerületi információs pontokon, valamint a Liszt-központban vehető át. A programtáblázat online is letölthető a turizmus.sopron.hu weboldalról.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.