Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. Bemutatjuk a Sopronért Emlékérem díjazottjait.

Bolodár Zoltán: fotótörténeti munkák
Az egykori Sopron bemutatásáért, a Retro-Sopron sorozat elindításáért és vezetéséért, a hely- és fotótörténeti munkájának elismeréseként, a fotózás technikatörténetének kutatásáért Sopronért Emlékérmet kapott Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum munkatársa.


Horváth Péter: kalaposmester
A kalapos mesterség hagyományainak ápolásáért, a soproni polgárok évtizedek óta tartó kimagasló és kitartó kiszolgálásáért, a kalaposság mint családi örökség önzetlen fenntartásáért Sopronért Emlékérmet kapott Horváth Péter egyéni vállalkozó, kalapkészítő kiváló mester.



Dr. Mikola Teréz Zsuzsanna: kis betegek orvosa

A soproni gyermekgyógyászatért végzett odaadó munkájáért, az időszakosan fellépő ellátási gondok önfeláldozó megoldásáért, a kis betegek gyógyulásának érdekében kifejtett magas színvonalú és lelkiismeretes tevékenységéért a közgyűlés Sopronért Emlékérmet adományozott dr. Mikola Teréz Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos részére.



Gara Lídia: balettmester

A klasszikus balettművészet kimagasló oktatásáért, a Sopron Balett létrehozásának támogatásáért, művészeti ágaktól függetlenül, a pályakezdő művészek önzetlen pártfogásáért, a város művészeti életében való aktív közreműködésének elismeréseként Sopronért Emlékérmet vett át Gara Lídia ba­lett­mes­­ter, a Cinege Alapfokú Művészeti Iskola tanára részére.



Németh Attila: címzetes kanonok

A sopronbánfalvi hitélet odaadó fejlesztéséért, a rábízott hívek közösségi életének lelkes előmozdításáért, a hősi temetőben végzett önzetlen szolgálatáért, valamint az ökumené előmozdítása érdekében végzett áldozatos munkájának elismeréseként a közgyűlés Sopronért Emlékérmet adományozott főtisztelendő Németh Attila címzetes kanonok, sopronbánfalvi plébánosnak.


Kapcsolódó cikkek