Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adták át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopronért Emlékérmet kapott Renner Kálmánné és Ringhoffer Alida.

Szépségre tanított

Renner Kálmánné Tóth Mária rajztanár, festő. Első, még tanítói diplomáját az Apáczay-Csere János Tanítóképzőn szerezte, majd rajztanári végzettségét a Pécsi Tanárképző Főiskolán kapta. 1966-tól tanít Sopronban.


Előbb a Fenyő téri általános iskolában, majd a Berzsenyi- és Széchenyi-gimnáziumban tanította diákok ezreit a szépségre és a művészetek iránti fogékonyságra. 50 éve már, hogy Sopronban él. Nyugdíjas éveiben sem tétlenkedik. Fest, kézimunkázik, tagja a Képzőművészeti Társaságnak. Több önálló kiállítása is volt. Pedagógusi munkásságát többször is elismerték.

Jó kapcsolatot ápol a diákjaival 

Ringhoffer Alida 35 éve a Né­­met Nemzetiségi Általános Is­­ko­­la matematika–testnevelés szakos tanára. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát. A sport szeretete egész életútját áthatja. 10 éves korában kezdett versenyszerűen kosárlabdázni.


Jelenleg hatféle sportágban van valamilyen edzői végzettsége. Szociális érzékenysége révén osztályaival, tanítványaival kiváló kapcsolatot ápol, és segíti a hátrányos helyzetűek felzárkózását. Irányítása alatt az iskola tanulói több sportágban is országos sikereket értek el. Életcéljának tartja a mozgás szeretetének továbbadását.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”