Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adták át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopronért Emlékérmet kapott Renner Kálmánné és Ringhoffer Alida.

Szépségre tanított

Renner Kálmánné Tóth Mária rajztanár, festő. Első, még tanítói diplomáját az Apáczay-Csere János Tanítóképzőn szerezte, majd rajztanári végzettségét a Pécsi Tanárképző Főiskolán kapta. 1966-tól tanít Sopronban.


Előbb a Fenyő téri általános iskolában, majd a Berzsenyi- és Széchenyi-gimnáziumban tanította diákok ezreit a szépségre és a művészetek iránti fogékonyságra. 50 éve már, hogy Sopronban él. Nyugdíjas éveiben sem tétlenkedik. Fest, kézimunkázik, tagja a Képzőművészeti Társaságnak. Több önálló kiállítása is volt. Pedagógusi munkásságát többször is elismerték.

Jó kapcsolatot ápol a diákjaival 

Ringhoffer Alida 35 éve a Né­­met Nemzetiségi Általános Is­­ko­­la matematika–testnevelés szakos tanára. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát. A sport szeretete egész életútját áthatja. 10 éves korában kezdett versenyszerűen kosárlabdázni.


Jelenleg hatféle sportágban van valamilyen edzői végzettsége. Szociális érzékenysége révén osztályaival, tanítványaival kiváló kapcsolatot ápol, és segíti a hátrányos helyzetűek felzárkózását. Irányítása alatt az iskola tanulói több sportágban is országos sikereket értek el. Életcéljának tartja a mozgás szeretetének továbbadását.

Kapcsolódó cikkek