Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2019-ben a Sopronért Emlékérmet többek között dr. Szalay Orsolyának és dr. Varga Máriának ítélték oda.

A Sopronért Emlékérem azoknak a soproni magánszemélyeknek, illetve közösségeknek adományozható, akik jelentős mértékben hozzájárultak Sopron város jó hírnevének terjesztéséhez, rangjának, vonzerejének emeléséhez, a város érdekeinek előmozdításához.

A gasztroenterológia szakterületén végzett kiemelkedő orvosi teljesítménye, a soproni háziorvosi ügyeleti rendszer zavartalan működésének biztosítása érdekében, magas színvonalon végzett vezetői érdemeinek elismeréseként Sopron közgyűlése Sopronért Emlékérmet adományozott dr. Szalay Orsolya főorvosnak, a Soproni Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézet Központi Ügyelete szakmai vezetőjének.


A növénykórtan szakterületén végzett munkásságáért, a szelídgesztenye kéregrákbetegsége gyógymódjának felfedezéséért, a város közéletében végzett munkájának elismeréseként Sopronért Emlékéremben részesült dr. Varga Mária agrármérnök, korábbi önkormányzati képviselő.


Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.