Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adták át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopronért emlékérmet vehetett át dr. Tóka József és dr. Brezvai Éva.

Fogorvos  és étteremtulajdonos 

Dr. Tóka József 1962-ben született Sopronban. 1987-ben szerezte meg fogorvosi diplomáját Pécsett. Sopronban kezdett praktizálni a városi rendelőintézet fogászatán. Egy év múlva megnyitotta első magánrendelőjét, amely mindössze egy 40 négyzetméteres várkerületi padlástér volt. 


Ebből nőtte ki magát a mára már közismert fogászati klinikája, fogtechnikai laboratóriuma és a közelmúltban átadott 2000 négyzetméteres új egészségügyi komplexuma, ahol a fo­­gászati területen túl más orvosi szakterületek is otthonra leltek. Meg­­­­­­álmodta és megteremtette a város egyik ismert éttermét, a Papa Joe-t. Figyelemre méltó a Várkerületen lévő Soproni Borház felújítása, amely szintén az ő nevéhez köthető. A felsoroltak alapján Sopronért Emlékéremmel jutalmazta a város dr. Tóka Józsefet.

Gyógyítás a vasfüggöny árnyékában

Dr. Brezvai Éva Szolnokon született. Debrecenben praktizált, majd férje, dr. Scherfel Ti­­bor után költözött Sopronba, ahol a bán­­falvi, brennbergi és hermesi körzet orvosa lett. Bár amikor elvállalta az állást, a munkavégzés körülményei nehezek voltak, nagyon hamar megszerette a vas­­függöny árnyékában élő pácienseit és a lenyűgöző környéket, és megszerettette magát is a körzetében élőkkel. Háromgyermekes anyukaként szerezte meg a háziorvostan, majd a foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát. Szakmájában és betegei kö­­rében végzett példamutató munkájáért Sopronért Emlékéremben részesült.



Kapcsolódó cikkek