Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron újra zenélt
Az utcazenei fesztivál egyik helyszíne a Várkerület volt Fotó: Griechisch Tamás

A fesztivál közönségdíjasa felléphet a VOLT-on

Sopron újra zenélt

| P. Horváth László | Városi hírek

Idén is nagy sikerrel tartották meg a Sopron Zenél & Utcazene Fesztivált, melynek keretében több mint 100 fellépő 20 produkcióval szerepelt.

A június második vasárnapján megtartott rendezvényt dr. ­Farkas Ciprián városi tanácsnok nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta: a zene öröm, és a program célja, hogy a zenészek az utcákon játszanak, és bemutatkozhassanak azoknak, akik még nem ismerik őket. S közösen hirdették: a zene összeköt!

Mint azt Hoffer Péter szervezőtől lapunk megtudta, az utcazene-fesztivál keretében három színpadon és egy zeneponton huszonegy soproni, valamint a városhoz kötődő együttes lépett fel.

– A visszajelzések szerint a közönség jól fogadta az idei újításunkat – tette hozzá Hoffer Péter. – A nagyszínpadra egy országos hírű együttest hívtunk meg. Idén a választás az Intim Torna Illegálra esett. (Nem mellesleg a dobosuk, Gálos Ádám soproni.) A zenészeket több mint száz helyi fiatal kísérte dobokkal, illetve egyéb hangszerekkel. Nagy összefogásról tettek tanúbizonyságot az ifjú zenészeink, hiszen január óta hetente próbáltak.

A tervek szerint a fesztivált jövőre is megrendezik. A szervezőknek külön elismerés, hogy a programsorozat iránt már érdeklődtek Pápáról, illetve volt barcelonai megkeresés is.

A díjazottak

Az utcazenei fesztivál verseny is volt egyben, amelyben a közönség szavazhatott az általa legjobbra tartott formációra. A győztes, a BrassTime felléphet a jövő évi VOLT Fesztiválon, az Aktuális Zenekar a 2020-as Sopron Zenél nagyszínpadának vendége lesz, míg But Enikő a Búgócsiga Akusztik Gardenben adhat koncertet.

Kapcsolódó cikkek