Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron büszkeségei
A szakképzési centrumban köszöntötték a legjobb eredményt elért tanulókat és a felkészítő tanáraikat Fotó: Németh Péter

Eredményes diákokat és tanáraikat köszöntötték

Sopron büszkeségei

| P. Horváth László | Városi hírek

Az idei tanévben az országos versenyeken jelentős sikert elért 60 diákot, valamint 37 felkészítő pedagógust, edzőt, szakoktatót díjazott a Soproni Szakképzési Centrum.

– Nagy öröm, hogy évről évre mind több, szép sikereket elérő diákot köszönthetünk a tanév végén. Nem véletlenül lett ez a mottónk: Akikre büszkék vagyunk – mondta Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja azon az ünnepségen, amelyet az országos tanulmányi, szakmai és sportversenyeken jól szerepelt középiskolás diákok számára rendeztek az elmúlt héten.  

– Folyamatos fejlődés előtt áll a szakképzés. A kormányzat célja továbbra is, hogy a fiatalok számára vonzó legyen ez a pálya, valamint az is, hogy a szakképző iskolákból jól képzett és felkészült diákok lépjenek a munkaerőpiacra. Ehhez pedig új fejlesztési források is megnyílnak.

A megnyitó után Kuntár Csaba, a centrum főigazgatója köszöntötte a diákokat. Mint elmondta, az itt lévő fiatalok jó példát mutatnak a következő generáció számára. A versenyeken elért eredményeik azt jelentik, hogy érdemes energiát, munkát belefektetni a tanulásba, mert az meghozza a gyümölcsét. Erre jó példa, hogy a szakképzési centrum egykori fodrásztanulója, Nagy Nikolett kijutott a Kazanyban megrendezendő szakmák világbajnokságra, azaz a WorldSkills versenyre.

Végül Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke méltatta a sikereket elért diákokat és a felkészítő tanáraikat. Az eseményen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.

A szakképzési centrumban megtartott rendezvényen hatvan tanuló, valamint harminchét pedagógus, szakoktató, valamint edző vett át elismerést és tárgyjutalmat.

Megújul a Vasvilla

Az ünnepségen jelentette be Králik Tibor, hogy az országban négy szakképző iskola, köztük a soproni Vasvilla épületének felújítására biztosít forrást a kormány. A rendkívüli támogatásból az intézmény energetikai rendszerét korszerűsítik.

Kapcsolódó cikkek