Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres a Soproncard
A Tűztorony ingyenesen látogatható a Soproncarddal Fotó: Szeniczei Patrik

A kártya egyre több kedvezményt nyújt a soproniaknak

Sikeres a Soproncard

| Köves Andrea | Városi hírek

Július elsejétől indult a Soproncard, a város hivatalos kedvezménykártyája. Az „okoskártya” iránt nagy az érdeklődés: folyamatosan emelkedik a felhasználók és az elfogadóhelyek száma.

A Tűztorony az egyik legnépszerűbb Soproncard elfogadóhely, a kártyatulajdonosok ingyen látogathatják. A jelképes árú: 990 forintos, 365 napig érvényes kártya számos egyéb kedvezményt is biztosít a soproni állandó lakcímmel rendelkezők számára.

– Az elmúlt néhány hét tapasztalatai alapján a Soproncard igazi sikertörténet – emelte ki Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A kártyavásárlások folyamatosan emelkednek, így jelenleg közelít a felhasználók száma a hétszázhoz. A tulajdonosok a kimutatások szerint rendszeresen használják a kártyájukat.

Az elfogadóhelyek listája is hétről hétre bővül, már több mint harminc helyen élhetnek a soproni lakosok a különböző kedvezményekkel. A sportbarátok számára különösen vonzónak bizonyul, hogy a Soproncarddal a szeptemberben induló kosárlabda-mérkőzésekre szóló éves bérleteket 15–20–25 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.

A Soproncard célja a kedvezményes szolgáltatások biztosításán túl a helyi közösségek erősítése is. Előnye, hogy használatához nem kell egy plusz plasztikkártya a pénztárcában, elég az okostelefonra letölteni. A kedvezmények azonnal igénybe vehetők, a ­Google navigációs rendszere pedig használóját elvezeti egyik elfogadóhelytől a másikig.

A kártyatulajdonosok online nyomon tudják követni a vásárlásaikat, illetve a kapott kedvezmények mértékét. Minden kártyához jár egy PIN-kód, amelyet e-mailben kapnak meg a tulajdonosok, ezzel tudnak belépni a www.soproncard.hu oldalon a felhasználói felületükre, ahol áttekinthetik az aktuálisan igénybe vett szolgáltatások listáját.

A Soproncardot a Szent György utcában található Tourinform irodában lehet megvásárolni, illetve elektronikusan is lehetőség nyílik rá a www.soproncard.hu weboldalon. 

Kedvezmények: A Soproncarddal ingyenesen látogatható a Tűztorony, féláron a Macskakő Gyermekmúzeum, a Storno-gyűjtemény, a Határtalan történet helytörténeti kiállítás, valamint a fertőrákosi barlangszínház témaparkja. 20 százalék kedvezményt adnak például a városi könyvtár éves beiratkozási díjából, a turisztikai termékek árából a Tourinform irodában, 15 százalékkal olcsóbban lehet belépőt venni a Lövér fürdőbe, de 10 százalékkal olcsóbban hozzá lehet jutni a földfelszíni parkolóbérletekhez is, e mellett több sportszolgáltatás árából is kedvezményt kapnak a felhasználók.

Kapcsolódó cikkek