Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Séta az egészségért

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopron is csatlakozik a demenciával élők országos sétájához, amely szeptember 17-én (kedden) 15.30-kor indul a Major közi nyugdíjas háztól a Pannonia Hotelig.

A szervezők célja, hogy érezzék a betegek és az őket ápolók, hogy nincsenek egyedül. Ugyanezen a napon 16 órakor kezdődik a Pannonia Hotelben a szív világnapja és az Alzheimer világnap közös rendezvénye. Ingyenes szűrővizsgálatokkal (vérnyomás-, haskörfogat-, testzsírmérés) és szaktanácsadással várják az érdeklődőket, a hivatalos megnyitót 16.30-kor tartják. 17 órától Nagy Kriszta, a Soproni Gyógyközpont vezető dietetikusa tart előadást Mit (t)ehetek az érrendszeri megbetegedések ellen? címmel. 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”