Segít az önkormányzat

| Munkatársunktól

– Az önkormányzat segítséget nyújt azoknak a 70 évnél idősebb soproni polgároknak, akik egészségük megóvása érdekében vállalják az otthon tartózkodást – jelentette be dr. Farkas Ciprián polgármester.

– A koronavírus-járvány idején a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír az idős szeretteinkről és polgártársainkról való gondoskodás – mondotta a polgármester a múlt heti sajtótájékoztatóján. Ezért a soproni önkormányzat elindította programját, amely azoknak a 70 évnél idősebb soproni polgároknak nyújt segítséget, akik egészségük megóvása érdekében vállalják az otthon tartózkodást, de hozzátartozó hiányában nem tudnak a saját ellátásukról gondoskodni. Amennyiben tehát vállalják, hogy nem mozdulnak ki a lakásukból, az önkormányzat segítséget nyújt a mindennapi életvitelhez szükséges élelmiszerek, higiéniai termékek és gyógyszerek beszerzésében. Ehhez az kell, hogy az érintettek 8 és 12 óra között jelentkezzenek a (99) 515–272-es vagy a (99) 515–435-ös telefonszámon, illetve az idosellatas@ sopron-ph.hu e-mail-címen! 

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, ezekben az időkben különösen fontos a nemzeti összefogás, és jó érzés, hogy Sopronban is így tesznek az emberek. Azok, akik önkéntesként szeretnének részt venni a példaértékű összefogásban, a (99) 515–210-es telefonszámon vagy az onkentes@sopron-ph.hu e-mail-címen jelentkezhetnek. 

Bezárták a piacot és a játszótereket  

Az új koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és terjedésének megakadályozása érdekében Sopron önkormányzata március 20-tól lezárta a település játszótereit – áll a Sopron Holding Zrt. közleményében. A döntés visszavonásig érvényes, addig a játszóterek nem látogathatók.

Felfüggesztették a piac működését is – ezt közösségi oldalán jelentette be dr. Farkas Ciprián. A polgármester azt írta, hogy a városi piac a koronavírus-járvány ellenére egy olyan közösségi hely maradt, ahol tömegesen megfordultak az emberek az utóbbi napokban is. Emiatt döntöttek úgy, hogy március 23-tól, határozatlan ideig, felfüggesztik a látogatását. 

Teljes verzió