Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére
Fotó:Griechisch Tamás

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. támogatásáról. A megszavazott, több mint 120 millió forint fedezetét a város az általános vis maior tartalék terhére biztosítja.

A közgyűlés felhatalmazta dr. Farkas Ciprián polgármestert és Varga Zoltán vezérigazgatót a konzorciumi együttműködési megállapodás módosítására, valamint a kapcsolódó dokumentumok aláírására, a szükséges intézkedések megtételére.

Sopron önkormányzata és a Sopron Holding konzorciumi megállapodást kötött az Árpád utcai parkolóház építésével kapcsolatban a „Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” elnevezésű projekt megvalósítása érdekében.

Korábban határozat született arról, hogy a magyar kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges hiányzó 800 millió forintot. Az ehhez szükséges önrész odaítéléséről döntött a rendkívüli közgyűlés. Még idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”