Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére
Fotó:Griechisch Tamás

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. támogatásáról. A megszavazott, több mint 120 millió forint fedezetét a város az általános vis maior tartalék terhére biztosítja.

A közgyűlés felhatalmazta dr. Farkas Ciprián polgármestert és Varga Zoltán vezérigazgatót a konzorciumi együttműködési megállapodás módosítására, valamint a kapcsolódó dokumentumok aláírására, a szükséges intézkedések megtételére.

Sopron önkormányzata és a Sopron Holding konzorciumi megállapodást kötött az Árpád utcai parkolóház építésével kapcsolatban a „Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” elnevezésű projekt megvalósítása érdekében.

Korábban határozat született arról, hogy a magyar kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges hiányzó 800 millió forintot. Az ehhez szükséges önrész odaítéléséről döntött a rendkívüli közgyűlés. Még idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.