Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rendkívüli közgyűlés
Fotó: Griechisch Tamás

Rendkívüli közgyűlés

| Városi hírek

Rendkívüli közgyűlést tartott a város képviselő-testülete szerdán.

A képviselők megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait. A közgyűlés felhatalmazta dr. Fodor Tamás polgármestert, hogy a sopronbánfalvi Hősi Temető felújításához támogatási kérelmet nyújtson be a Honvédelmi Minisztériumhoz. A beruházás önrésze 2,5 millió forint. Döntöttek arról is, hogy mely műemléki ingatlanok esetében nem kíván élni az elővásárlási jogával az önkormányzat.  

A Páneurópai Piknik Emlékpark új látogatóközpontját a Pro Kultúra Nonprofit Kft. üzemelteti a jövőben. Megszavazták azt az előterjesztést is, amely szerint az önkormányzat parkolókat alakít ki a FORENO Nonprofit Kft. tulajdonában álló Tárczy-Hornoch Antal utca 7. alatti ingatlanon. Sopron is képviselteti magát a németországi Rötha településen megtartandó Német Egység Napján.

Végezetük megszavazták megszavazták dr. Fodor Tamás polgármesteri jogviszonyának megszűnésével kapcsolatos intézkedéseket is.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.