Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rendben halad a munka
Az M85-ös 4. szakaszán (felvételünkön zöld színnel) le- és felhajtó épül a Balfi úti körforgalomnál, illetve a Pozsonyi út térségében is

M85: lakossági fórumot tartott a kivitelező a gyorsforgalmi útról

Rendben halad a munka

| P. Horváth László | Városi hírek

Rendben, a terveknek megfelelően halad az M85-ös építése – hangzott el azon a múlt héten tartott lakossági fórumon, amelyet a 3. és a 4. szakasz kivitelezője tartott a jogszabályoknak megfelelően. Megtudtuk, a 4. szakaszon Sopron térségében a Balfi úti körforgalomnál, illetve a Pozsonyi útnál alakítanak ki le- és felhajtási lehetőséget.

A Liszt-központban tartott lakossági fórum elején a kivitelező konzorcium vezetője ismertette az M85-ös gyorsforgalmi út a soproni szennyvíztisztító-teleptől Tómalomig (Fertőrákosig) tartó 4. szakaszának aktuális kivitelezési kérdéseit. Eszerint a 6,4 kilométeres szakasz nyomvonalán már megtörtént a terület előkészítése, valamint a lőszermentesítés is. Itt előzetes régészeti feltárásra nem volt szükség. A közelmúltban elkészült az az ideiglenes vasúti átjáró, amelyet a Sopron–Győr közötti vonalon kellett kiépíteni. A nagy teherautók a szükséges építési anyagokat a leendő gyorsforgalmi út nyomvonalán szállítják majd, azért, hogy a lehető legkevésbé zavarják a lakosságot, illetve a közúti forgalmat. Aki ettől eltérést tapasztal, az jelezze a Győri úton lévő információs irodában – kérték a szervezők. Elhangzott, le- és felhajtó épül majd a Balfi úti körforgalomnál, illetve a Pozsonyi út térségében is.

A tájékoztató után a megjelenteknek lehetőségük volt kérdezni is. Az egyik hozzászóló például azt kérdezte, miért nem a határtól kezdték az út megépítését? Azért – hangzott a NIF Zrt. projektvezetőjének válasza –, mert az utolsó szakasz esetében az osztrák fél még nem jelölte ki a határkilépési pontot. Így a határig tartó szakaszt addig úgy valósítják meg, hogy a 780 méter hosszú alagút után a jelenlegi kétszer kétsávos útra csatlakoznak vissza.

Információs iroda

A munkálatok ideje alatt felmerülő kérdésekkel a kivitelezőt közvetlenül is fel lehet keresni. Az információs iroda a Győri út 36. szám alatt található. Telefonszám: 30/8541–855, e-mail cím: info@dskonzorcium.hu

Kapcsolódó cikkek