Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Régészeti nap a Bécsi-dombon

Régi korok közösségei

Régészeti nap a Bécsi-dombon

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Országszerte, több mint húsz városban, így Sopronban is színvonalas programokat szerveztek a hétvégén a Régészet Napja alkalmából.

- Ebben az évben a Régi korok közösségei címszó és vezérfonal köré szerveztünk programokat a Bécsi-dombon lévő egykori amfiteátrumba, illetve a közelben lévő Paur Iván emlékműnél – tudtuk meg dr. Gömöri Jánostól, az eseményt szervező Scarbantia Társaság alapító elnökétől.
- A történelem az élet tanítómestere, és mint Sopronban annyi más helyen, itt, az Amfiteátrumban is a történelem tekint le ránk, itt van a lábunk alatt és nap mint nap tanít bennünket, amire mi soproniak büszkék lehetünk és legyünk is azok – mondotta köszöntőjében dr. Simon István alpolgármester.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Biztonságosabb lesz a vasúti közlekedés

2018. 03. 07. | Munkatársunktól

Biztonságosabbá válik a vasúti közlekedés a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd-vasútvonalon. A GYSEV Zrt. kiépíti az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszert (ETCS L2), amely folyamatosan figyeli a vonalszakaszon közlekedő vonatok sebességét, szükség esetén pedig lecsökkenti azt. A GYSEV Zrt. egyik legfontosabb stratégiai célja, hogy a lehető legbiztonságosabb vasúti közlekedést biztosítson a vonalhálózaton.