Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Régészet

| Munkatársunktól | Városi hírek

Négy ország tudósai három napon át Sopron gazdag múltjáról is tanácskoztak városunkban.

– A konferencia egy nemzetközi program záróeseménye volt – közölte dr. Jerem Erzsébet, a program vezetője, a Magyar Tudományos Akadémia régészeti intézetének tudományos főmunkatársa. – A magyarországi, ausztriai, horvát és szlovén szakemberek által létrehívott rendezvénysorozat lényege az, hogy bemutassuk és kiértékeljük a közösen elért eredményeket, a legfrissebb kutatásokat.  

A mostani konferencián áttekintették, amit a kora vaskori kultúráról tudni lehet. Mint elhangzott, hazánkban az első lézeres szkennelést a Soproni Egyetem munkatársai végezték el. Először a Várhely, majd a Soproni-hegység domborzati térképét készítették el. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.