Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Redőnnyel a biztonságért

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Amíg korán sötétedik, és későn kel a nap, otthonunk biztonságára érdemes fokozottan ügyelni. A betörők általában sötétben aktívak.

A betörések leggyakrabban sötétben történnek, hiszen ilyenkor kisebb a lebukás veszélye. Az év őszi–téli szakában általában magasabb az ilyen jellegű bűncselekmények aránya. 

– Ha nem vagyunk otthon, tegyük meg azokat a biztonsági intézkedéseket, melyekkel otthonunkat és értékeinket megóvhatjuk! – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Amikor reggel elmegyünk otthonról, a földszinti ablakokon, teraszajtón eresszük le a redőnyt! Sokaktól hallani, hogy azért nem teszik ezt meg, mert attól félnek, éppen ezzel hívják fel a figyelmet az üresen álló lakásra. Ez a valóságban nem így van, egy biztonságos redőny olyan zajjal törhető fel, melyet általában nem kockáztatnak az elkövetők.

A szakember szerint főként a hátsó kertre néző teraszajtó és ablak az, melyet érdemes biztonsági redőnyökkel ellátni, hiszen az elkövetők általában ezeken keresztül jutnak be a házakba. Ezeken kívül természetesen a bejárati ajtót és a kertkaput is tartsuk mindig zárva, ne adjunk esélyt a besurranó tolvajoknak! 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”