Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pünkösdi borverseny
A 27. pünkösdi borversenynek a vendéglátó iskola adott otthont Fotó: Németh Péter

Két nagy aranyérmet adományozott a zsűri

Pünkösdi borverseny

| Horváth Ferenc | Városi hírek

A Taschner Bor- és Pezsgőház 2016-os chardonnay bora és a Vincellér MPS 2015-ös kései szüretelésű zenitje nagy aranyérmet kapott a pünkösdi borversenyen.

Immár 27. alkalommal rendezte meg a soproni hegyközség a pünkösdi borversenyt, amelynek ezúttal is a vendéglátó iskola adott otthont. Taschner István, a hegyközség elnöke köszöntötte a zsűri tagjait, majd dr. Simon István nyitotta meg a borversenyt. Az alpolgármester számos gondolatot mondott arról, hogy milyen is a jó bor, és együttérzését, köszönetét fejezte ki a gazdáknak, akiknek – mint mondotta – mindig küzdeniük kellett, hogy jó borok érlelődjenek a hordókban.


A versenyre összesen 133 bort nevezett 42 gazda. Ebből 38 fehér, 16 rozé, 3 siller, 76 vörös volt. A legrégebbi évjárat 2004-es, a legújabb pedig 2017-es volt. A borokat három zsűri bírálta, 100 pontos rendszerben. A zsűri kettő nagy aranyérmet adott ki: a Taschner Bor- és Pezsgőház 2016-os chardonnay bora és a Vincellér MPS 2015-ös kései szüretelésű zenitje érdemelte ki a kitüntető elismerést. A legjobb vörösbor Iváncsics Zoltán 2015-ös cabernet franc nedűje lett. Külön díjazták a kékfrankosokat. A legjobb Huber Károly 2017-es kékfrankosa lett.

A legjobb rozé Hauer Erik 2017-es szüretelésű kékfrankos szőlőből készült gyöngyöző bora lett. A fehérborok versenyét Hauer Erik 2017-es Királyleánykája nyerte. Érdekesség, hogy egy pezsgőt is neveztek a versenyre. A Taschner Bor- és Pezsgőház 2015-ös évjáratú chardonnay pezsgője aranyérmet kapott.

Kapcsolódó cikkek