Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Polgárőrök motoron
Keszthelyi Gábor (b) motoros járőr, Vig József Attila (k), az egyesület elnöke, valamint Schwartz Attila (j) motoros járőr – minden szolgálat előtt egyeztetnek az aktuális feladatokról Fotó:

Nyolc új taggal bővült a közelmúltban a soproni egyesület

Polgárőrök motoron

| P. Horváth László | Városi hírek

Motoros polgárőrök is segítenek betartani a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat: járják a Soproni Parkerdőt, emellett a rendőrséggel, határőrizeti szervekkel közösen is járőröznek.

Mint arról lapunk elmúlt heti számában beszámoltunk (Soproni Téma, 2020. április 22., Motoros polgárőrök), motorosok is segítik a Soproni Polgárőr Egyesület napi munkáját. Két nagy teljesítményű motort bérbe vettek.

– Polgárőr feladatokat csak polgárőr láthat el, jó szándékú önkéntes nem, így a Soproni Motoros Túra Club mind a nyolc tagja belépett a polgárőrség soraiba. A jövőben is számíthatunk a munkájukra, és ők is részt kívánnak venni a tevékenységünkben – mondta lapunknak Vig József Attila, az egyesület elnöke. – A koronavírus-járvány új helyzetet teremtett, mivel nincsenek rendezvények, sportesemények, így ezek biztosításán nem kell részt vennünk. De újabb feladataink adódtak. Elrendelték az országos tűzgyújtási tilalmat, a Soproni Parkerdőben is korlátozásokat vezettek be, a játszótereket lezárták. Az erdőben autóval vagy gyalogosan nehéz közlekedni. A motoros tagjaink viszont gyorsan és könnyebben felkereshetik a lezárással érintett helyeket.

Megtudtuk, alighogy munkába álltak a motoros járőrök, már dolguk is akadt. – Hiába a sok figyelmeztetés, egy nagyobb csoport az erdőben tüzet gyújtott, és ott főzni kezdett – tette hozzá Vig József Attila. – A tagtársaink felhívták a figyelmüket, hogy amit tesznek, az szabálysértés. Végül rendőri intézkedésre nem került sor, mert befejezték a sütögetést. A munkánk nyolcvan százalékát a jelen helyzetben az teszi ki, hogy a rendőrséggel, határőrizeti szervekkel közösen járőrözünk.

Kiből lehet polgárőr?

Soproni Polgárőr Egyesületnek napjainkban hetven tagja van. Soraikba bárkit várnak, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét és büntetlen előéletű. Fontos, hogy a leendő polgárőrök a sikeres alapvizsga letétele után mindig tartsák szemük előtt a polgárőrség eszmeiségét

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek