Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Petőfi Színház: Kezdődik a szabadság évada!

| Városi hírek

A szabadság évadának felnőtt bérletes előadásai közül november elejétől az Emigránsok színjátékot, az István király tragédiát és a Széchenyi című történelmi drámát láthatják a Petőfi Színházban és a Liszt-központban.

Az Emigránsok egy pincében játszódik, melyben két különböző személyiségű kelet-európai menekült lakik. A dráma szerzője a lengyel Sławomir Mrożek. Sík Sándor István király című tragédiája Magyarország első királyának halála napját mutatja be. A főszerepet Boráros Imre alakítja. A ­Széchenyi című izgalmas történelmi dráma pedig a legnagyobb magyar utolsó napjait ábrázolja a döblingi elmegyógyintézetben. 

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.