Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Péli Nikoletta a Soproni Szociális Intézmény élén
Csiszár Szabolcs alpolgármester, és Péli Nikoletta az új vezető

Péli Nikoletta a Soproni Szociális Intézmény élén

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Péli Nikoletta vezeti a Soproni Szociális Intézményt. Az új igazgatót február 27-én nevezte ki a közgyűlés, hivatalosan június elseje óta tölti be a pozíciót. A vezető szerdán mutatkozott be és ismertette terveit, Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel tartott sajtótájékoztató keretében.

 Péli Nikoletta személye garanciát jelent arra, hogy az intézmény jól és magas színvonalon fog működni - mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester. Hozzátette, hogy a város számára kiemelten fontos a szociális intézmény. Az idei évben berobbant koronavírus-járvány kezelése eddig sikeres volt, az intézményben nem találtak beteget és szeretnék ezt a jövőben is fenntartani. Csiszár Szabolcs kiemelte, ennek megfelelően minden olyan intézkedést meghoznak, amely a soproni emberek biztonságát szolgálja, mert fontos, hogy a polgárok egészségesek maradhassanak - zárta szavait az alpolgármester.

- Született soproniként szívügyem a város élete, jó híre, lakóinak jóléte. 2014 óta vagyok önkormányzati képviselő. Aktív munkát végzek a Népjóléti Bizottság és a Gazdasági Bizottság tagjaként, valamint az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnökhelyetteseként. Mindegyik területen igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, és szívvel-lélekkel végezni feladataimat a soproniakért - kezdte bemutatkozását az új igazgató.

Péli Nikolettát a közgyűlés 2020. február 27-én nevezte ki a Soproni Szociális Intézmény (SoSzI) vezetőjének. A megbízást elfogadta, hivatalosan június 1-je óta tölti be igazgatói pozícióját, de a közgyűlési határozatot követően kollégái már a Covid-19 járvány ideje alatt is segítségét kérték.

"A szociális szféra nagyon érzékeny terület, különösen most, ebben a mindannyiunk számára kiemelten nehéz időszakban. A kialakult helyzet az intézményt is megviseli, de azt gondolom, erőnkhöz és lehetőségeinkhez képest jól helyt állunk. A pandémia rengeteg ráfordítást kíván meg a várostól és az intézménytől egyaránt, de csak egy dolog számít: hogy a lehető legnagyobb mértékben sikerüljön megvédenünk polgárainkat, embertársainkat. A SoSzI-n belüli ellátottjaink, klienseink a legmagasabb szintű óvintézkedések mellett vészelik át ezt az időszakot. Minden egyes munkatársunk erőn felül nyújtott munkájáért köszönettel tartozom. A példaértékű összefogás mellett sok felajánlás érkezett támogatóinktól, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk" - mondta az igazgató. 

Péli Nikoletta kiemelte: "Nem kimondottan ideális körülmények között kezdtem meg az Intézmény vezetését, egy nehézségekkel küzdő rendszerben, így szakmai rálátásomat és tapasztalatomat kamatoztatva igyekszem modernizálni a szervezetet, ami átrendeződést és konkretizált feladatellátást kíván meg. Kiváló szakemberekkel dolgozom együtt, vezetőink kivétel nélkül a szakma kifogásolhatatlan résztvevői. Hiszek benne, hogy közös erővel javítani tudunk ellátottjaink életminőségén, az intézmény hatékony működésén. Ennek érdekében új irányvonalat határoztunk meg, ami rendkívül konzekvens fejlődést és stabilitást fog eredményezni." 



Kapcsolódó cikkek