Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Példamutató festő
Antal Miklós: nem ez volt az első eset, hogy segítettem Fotó: Griechisch Tamás

Antal Miklós önzetlen munkájával segítette a Széchenyit

Példamutató festő

| Madarász Réka | Városi hírek

Egy fiatal soproni vállalkozó pusztán segítő szándékból kifestette a Soproni Széchenyi István Gimnázium büféje előtti teret. Antal Miklós reméli, történetét olvasva mások is kedvet kapnak az önzetlenséghez.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium vezetősége szeretné az iskola közösségi tereit barátságosabbá, otthonosabbá tenni a diákok számára. Első lépésként a szülői munkaközösségtől kértek segítséget a büfé előtti rész megújításához, ahol 2007 novembere óta nem volt festés. A szülők felhívást tettek közzé a Facebook csoportjukban, melyre – többek között – Antal Miklós is jelentkezett. Az az érdekes, hogy a vállalkozó semmilyen módon nem kötődik a gimnáziumhoz. Vasárnap ajánlotta fel a segítségét, hétfőn már egy társával ott is volt, kijavította a falakat, majd kedden elkészült a festés is. Miki egy szép napsárga árnyalatot választott, az anyagot ő maga hozta. A meglepetés akkor következett, amikor az egyik szülő megkérdezte, hogy mennyivel tartoznak a munkáért. Antal Miklós válasza az volt, hogy semmivel, ha gondolják, esetleg némi üdítővel kedveskedhetnek neki.

– Eszembe sem jutott, hogy bármit is kérjek a munkámért – mesélte a jó kedélyű festő. – Úgy gondolom, ha valakinek ennyi nem fér bele, az már rég rossz. Sokkal fontosabb a tudat, hogy segíthettem az iskolának.

Miki Sopronban él, itt is dolgozik. Nagyon szereti a munkáját, hálás a szüleinek, akik nem engedték, hogy „tanműhelyes” legyen, hanem egy helyi vállalkozóhoz küldték gyakorlatra. Nagy István megtanította neki a szakma csínját-bínját. Korábban éjt nappallá téve dolgozott, de minden megváltozott, amikor kicsit több mint egy éve megszületett a kisfia, Alex.

– Nem ez volt az első eset, hogy segítettem, hiszen ez is örömet okoz – fejezte be a fiatalember. – A mai világban arra az emberre néznek furcsán, aki önzetlenül tesz valamit, pedig ez lenne a megfelelő hozzáállás. A pénz nekem nem sokat jelent, a legnagyobb boldogság számomra az, amikor hazamegyek, és a kisfiam rám mosolyog.

Ajánlók

A Soproni Széchenyi István Gimnázium tanárai ajánlották Antal Miklós vállalkozót Hétköznapi hős című rovatunkba. Szerettek volna megosztani az olvasóinkkal egy olyan esetet, amely azt bizonyítja, hogy a mai pénzközpontú világban is vannak még olyan emberek, akik nem sajnálják idejüket és energiájukat a jócselekedetekre.

Kapcsolódó cikkek