Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Pedagógus, építész díja

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján át adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopron Kiváló Pedagógusa-díjban részesült Kovácsné Bella Irén, a Wälder József-díjat Józsa Dávid vette át.

Kovácsné Bella Irén: ügyel az alaposságra, igényességre
Kovácsné Bella Irén magyar–történelem szakos tanári diplomát szerzett 1985-ben. A diploma átvétele után általános iskolában helyezkedett el. Tanári munkáját a Handler Nándor Szakképzőben folytatta, ahol több mint húsz évig dolgozott.

Jelenleg a Széchenyi-gimnázium tanáraként neveli–oktatja a rábízott fiatalokat. A kezdetektől sok gondot fordít a mesterségbeli tudás fejlesztésére, ügyelve az alaposságra, igényességre. Céljait sok munkával és szorgalommal éri el. Tanári tevékenységét az újító, ötletekben gazdag szakmaiság jellemzi. Óráit rendkívüli alapossággal tervezi, tanulóit megdolgoztatja, a sikerért sokat ad és sokat vár el tőlük. Fontos feladatának tartja a nehéz helyzetű diákok felkarolását. Osztályfőnökként is aktív. Tanórán kívüli tevékenysége az iskola arculatát is meghatározza, városi vetélkedőket és iskolai programokat szervez.

Józsa Dávid: az épületfelújító

Józsa Dávid okleveles építészmérnök. Dolgozott műemléki felügyelőként, majd 2004-ben megalapította saját vállalkozását. Rengeteg magán- és középület tervezése és kivitelezése köthető a nevéhez.

A teljesség igénye nélkül: a Szent Orsolya Gimnázium felújítása és bővítése, a GYSEV állomás felvételi épületegyüttesének energetikai korszerűsítése és átalakítása, a fertőrákosi kőfejtő koncepció- és kiviteli terve, a Petőfi tér színház- és térrekonstrukciója, az egykori Greilinger-malom rekonstrukciója, a soproni zeneiskola épületének rekonstrukciója és bővítése. Kiérdemelte a Városszépítő Egyesület Winkler Oszkár-díját és kitüntették a Megye Építészetéért-díjjal is.

Kapcsolódó cikkek