Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Patikanap szűrésekkel
Vérnyomásmérés a Magyar utcai patikában Fotó: Pluzsik Tamás

Patikanap szűrésekkel

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

A Magyar Gyógyszerészeti Kamara országos kezdeményezéséhez kapcsolódva idén immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a soproni gyógyszerészek a patikanapot, amikor ingyenes szűrésekkel és tanácsadásokkal várták az érdeklődőket, az egészségi állapotukra kíváncsi soproniakat.

– A patikanapokon rendszeresen van egy kiemelt, központi téma, mely idén a felső légúti megbetegedések, ezen belül pedig, hogy a háziorvosok mellett mi, gyógyszerészek milyen szerepet játszunk ezen betegségek megelőzésében és kezelésében – fogalmazott dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz, az Arany Kígyó Gyógyszertár vezetője.


A Magyar utcai patikában ezen a napon többféle ingyenes vizsgálatot és szűrést tartottak, így például a vérnyomásmérés és a vércukorindex-meghatározás mellett végeztek hallásvizsgálatot és egy speciális berendezéssel melanoma-szűrést is.


A patikanapot jótékonysági koncert zárta, melynek bevételét a Patikamúzeum javára ajánlották fel a szervezők, konkrétan egy 1690-ben Bécsújhelyen nyomtatott a gyógyszerészi jogról írott könyv restaurálására.

Kapcsolódó cikkek