Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Parkolók az Aranyhegyen

| P. Horváth László | Városi hírek

Tovább bővült a parkolóhelyek száma Sopronban. Az Aranyhegyen már használható a 309 férőhelyes, körbekerített, murvás parkoló.

Az aranyhegyi városrészen élők egyik régi vágya teljesült a napokban, már működik a Tárczy-Hornoch Antal utcában kialakított parkoló. A létesítményre külön díjszabást dolgoztak ki, bővebb tájékoztatás a www.sopron.hu, illetve a www.sopronholding.hu internetes oldalakon érhető el.  

– A megyei jogú városok között ezer lakosra vetítve Sopronban van a legtöbb gépjármű – fogalmazott az elmúlt heti átadáson dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, fejlesztési tanácsnok. – Sopron vezetése ezt felismerte, és külön út- és parkolóprogramot dolgozott ki. Az Árpád utcában megépül a 250 férőhelyes parkolóház, valamint a P+R létesítmény a plázánál. Az is elmondható, hogy az elmúlt harminc évben nem újult meg olyan sok út, mint a közelmúltban. A város határában épülő M85-ös gyorsforgalmi út további fejlődési lehetőséget ad a gazdaságnak, a turizmusnak. Az úgynevezett északnyugati elkerülőnek köszönhetően az ottani városrészben, illetve az Ágfalván élőknek nem kell bejönniük a városba, ha a határon szeretnének átmenni Ausztriába. A város másik felében a Szentmargitbánya (St. Margarethen) felé vezető út teljes szélességében megújul. Ugyanez a helyzet Sopron és Ágfalva között, de a Harka és Sopron közötti utat is rendbe tesszük. A példák azt mutatják, hogy világos és végrehajtható koncepcióval rendelkezik a városvezetés.

Péli Nikoletta, az aranyhegyi városrész önkormányzati képviselője hozzátette, a közelben lakók kedvezményes áron vásárolhatnak éves bérletet. A parkoló reggel nyolc és este hat óra között fizetős, ennek ára óránként húsz forint, a napijegy 200 forintba kerül; de van lehetőség havi és éves bérlet váltására is.

Az érintett utcák: A kedvezményes árú lakossági bérletet az alábbi utcákban lakó magánszemélyek vehetik igénybe: Rákosi út (páratlan oldal) 25–61/a-ig, Rákosi út (páros oldal) 30–50-ig, Nemeskúti út (páratlan oldal) 7–9/d-ig, Nemeskúti út (páros oldal) 2–4-ig, Póda Endre utca, Tárczy-Hornoch Antal utca, Vendel Miklós utca, Faller Jenő utca 24-ig, Verő József utca, Handler Nándor utca, Mende Gusztáv utca, Ív utca, Aranyhegy utca. 

Kapcsolódó cikkek