Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Parkolás panorámával
Egyszerűbbé vált a parkolás Sopron belvárosában az Árpád utcai parkolóház decemberi átadása óta. A legfelső szinten sokan gyönyörködnek a kilátásban.

Számos út és járda újult meg a közelmúltban Sopronban

Parkolás panorámával

| Etzl Edgár | Városi hírek

Egyszerűbbé vált a parkolás Sopron belvárosában az Árpád utcai parkolóház decemberi átadása óta. Az épületet egyre többen használják, a városi rendezvények idején parkolnak itt a legtöbben.

Már barátkoznak a soproniak a decemberben átadott parkolóházzal: az Árpád utcában gyakran kanyarodnak autók be és ki az új épületből. A 235 gépkocsinak, 26 motornak és 10 kerékpárnak helyet biztosító, tíz félemeletes épület legfelső, fedetlen szintjét ugyan télen nem lehet parkolásra használni, a fiatalok néha meglátogatják mint kilátópontot, hiszen innen új szemszögből látható a város.

– Gyakran járok a belvárosban, de idáig még nem próbáltam ki a parkolóházat, most vagyok itt először – mondta Mészáros Márk. – Tetszik, hogy bőven van hely manőverezni, bár én a mélygarázsban is elboldogulok. Továbbra is az utcán fogok először parkolóhelyet keresni, de ha nem találnék, jól jön majd, hogy itt a parkolóház.


A parkolóházra nagy szükség volt a belvárosban, ugyanis eddig nem volt egyszerű helyet találni. Az üzemeltető Sopron Holding Zrt.-től megtudtuk: az épületet az adventi időszakban sokan használták, ennek megfelelően a jövőben a városi rendezvények idején és a nyári turisztikai szezonban is jelentősen csökkenti majd a belváros zsúfoltságát.


Sopronban mintegy 3000 fizetős parkolóhely található. – Tavaly az év eleji díjmentes parkolás miatt részben változtak az ügyfelek szokásai, többen vettek igénybe 10 vagy 30 napos bérleteket – tudtuk meg Marton Lászlótól, a Sopron Holding Zrt. parkolási divízióvezetőjétől. – 2021-re nagyjából 2300 egy utcára szóló bérletet, körülbelül 1400 zóna- vagy kombinált éves bérletet, mintegy 2400 darab 30 napos bérletet és közel 1000 darab 10 napos bérletet vásároltak.

Az elmúlt években számos helyen újultak meg az utak és a járdák Sopronban. A beruházásokon túl az önkormányzat rendbe hozatta az Ibolya úti lakótelep parkolóját, és további harminckilenc új parkolóhelyet alakított ki a Határőr utcában.

Kapcsolódó cikkek