Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Pályázat a Fertő-tájról

| Munkatársunktól | Városi hírek

Barcza Attila tanácsnok és Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke a „Fertő-táj művész szemmel” alkotói pályázatról tartott tájékoztatót az elmúlt héten.

Barcza Attila kiemelte, a táj mindig megihlette a képzőművészeket, ami abból is látszik, hogy hagyományosan több művésztábort is tartanak évről évre a kultúrtájon, így a sarródi Ferenczi Alkotó és Művésztábort és a balfi Wosinski Képzőművészi Tábort, így remélik, a pályázat sikeres lesz, és sokan jelentkeznek a felhívásra.


A pályázat témája a Fertő-táj, illetve a hozzá kapcsolódó Hanság. A cél az, hogy az alkotók munkái által egy új oldala mutatkozzon be a Fertő-tájnak, valamint lehetőséget kapjanak a pályakezdők is. A pályázatra a Győr–Moson–Sopron megyei képzőművészek munkáit – fotó, grafika, festmény, szobor/ kisplasztika kategóriákban – várják a szervezők április 9-ig.


Bővebb információ kérhető a 20/7756–804-es telefonszámon. A zsűrizett alkotásokból a fertődi Kulturális és Szolgáltató Központban nyílik majd kiállítás április 15–22. között.

Kapcsolódó cikkek