Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Óvodai fejlesztések
Az önkormányzat sokat tesz a városban élő gyerekek ellátásáért. Fotó: Németh Péter

Óvodai fejlesztések

| Horváth Ferenc | Városi hírek

A Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájában befejeződött az energetikai fejlesztés közel 60 millió forintból. A megújult épület átadásán jelen volt dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester és több önkormányzati képviselő is.

Dr. Fodor Tamás köszöntőjében kiemelte, a soproni óvodafejlesztések első üteme valósult meg a kék óvodában, de már tartanak a munkálatok a Hermann Alice és a bánfalvi óvodában is. A közeljövőben folytatódik a felújítási program más intézményekben is. A kék óvodában szigetelték a homlokzatot, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtést, részlegesen akadálymentesítették az intézményt, és hő- és vízszigetelés készült a lapostetőn.  

A polgármester elmondta, fontos, hogy a kivitelezést soproni vállalkozók végezték. Hozzátette, hogy jó Sopronban él­­ni, és hogy a város sokat tesz a gyerekek ellátásáért. Tóth Éva önkormányzati képviselő, a jereváni részönkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy a gyerekekért tett ismét az önkormányzat. Szólt a felújítás során tapasztalt összefogásról és ar­­ról a kormányzati programról, amelynek középpontjában a gye­­rekek állnak. Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke az intézményi nevelés első szintjének fontosságáról beszélt, amelynek főszereplői az óvónők. A kivitelezők nevében Eg­­resits László családi vállalkozásuk nevében tért ki a felújítás részleteire, köszönetet mondva a vá­­rossal való együttműködésért. A felújított óvodát jelképesen Balláné Horváth Márta intézményvezető vette át.

Kapcsolódó cikkek