Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Összefogás a Fertő-parti fejlesztésekért

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Újabb összefogás született a Fertő tavi fejlesztések megvalósításáért.

 Több mint harminc sportegyesület és szövetség képviselője írta alá azt a támogatói nyilatkozatot, amelyben kérik, hogy a tervekben szereplő közösségi sportlétesítmények minél előbb épüljenek meg. Mint ismert, a közelmúltban a Fertő-parti települések polgármesterei szorgalmazták a projekt teljes körű megvalósítását, mert felismerték, hogy a fejlesztések jól szolgálják a helyi lakosság sportolását és pihenését, ugyanakkor nagy hatással lesznek a térség turizmusára is. 

A sportegyesületek és szervezetek képviselői azt követően írták alá a támogatói nyilatkozatot, miután részletesen megismerték a terveket, amelyeket korábban velük egyeztetve, javaslataikat figyelembe véve készítettek el. Dr. Kárpáti Béla, a fejlesztésekért felelős cég vezérigazgatója kiemelte, valódi közösségi igények hívták életre a közösségi sportközpontot is, ahol az amatőr és a profi sportolók otthonra találnak, és tág tere lesz a szabadidős sportoknak is, a különböző nyitott és zárt sportpályákon a focitól a strandröplabdán át a teniszig, nem szólva a vitorlás és evezős sportokról.

Csiszár Szabolcs sportért felelős alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy száz százalékig állami területen, százszázalékos állami forrásból valósul meg az ország legnagyobb turisztikai beruházása. A sportközpont egyes elemeit alapos elemzést követően és a leendő használók bevonásával tervezték meg. A cél az volt, hogy az amatőr és profi sportolók egyaránt használni tudják, de a családok is örömmel vegyék birtokba a létesítményeket. Lehetőség lesz képzések, táborok és edzőtáborok megtartására is.

Kapcsolódó cikkek