Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Óriási térképen a Soproni Városszépítő Egyesület története
Fotó: Griechisch Tamás

Óriási térképen a Soproni Városszépítő Egyesület története

| sopronmedia.hu | Városi hírek

A 150 éves Soproni Városszépítő Egyesület a közelmúltban megtartott könyvbemutató után kiállítással is megünnepli alapításának jubileumát. A tárlat pénteken a Festőteremben nyílt meg.

- A történet 150 évvel ezelőtt kezdődött, amikor eleink a város vonzóvá tételét tűzték ki célul. Fákat ültettek, parkokat alakítottak ki, tehát azon munkálkodtak, hogy az ide érkező vendégek egy kellemes, szép benyomással távozzanak Sopronból. A mai helyzetben ezt a kiállítást elsősorban a fiatalok érdeklődésére számítva rendezzük meg. Az ő kíváncsiságukat szeretnénk felébreszteni, hogy felnőtt korukban ők is azonosuljanak azzal a gondolattal, ami a szeretett városhoz érzelmileg fűzi őket. Legyenek ők a következő generáció ebben a városszépítő munkában – mondta el dr. Józan Tibor, a jubiláló egyesület elnöke. 

- A látogatót elsősorban a tablókon szereplő fotókkal szeretnénk megfogni. Újabb és régebbi képek ezek, amelyek azokat a fontosabb helyeket mutatják, amik összefüggnek a Városszépítő Egyesület munkájával. A szép dizájn mellett különleges, hogy egy óriási térképet is elhelyeztünk a padlón. Lehet barangolni Sopron térképén, és ha valakinek valamelyik városrész megtetszik, megnézheti a falon, hogy mit vittek véghez ott a városszépítők – hívta fel a figyelmet az installáció egyediségére dr. Tóth Imre kurátor, a Soproni Múzeum igazgatója.

A megnyitón a város részéről dr. Fodor Tamás polgármester mondott beszédet, megköszönve, hogy az egyesület tagjai az elmúlt másfél évszázad történetét kiállítás formájában is megmutatják a közönségnek. Mint kiemelte: a szervezők így betekintést engednek azon büszkeségekbe, amelyek tevékenységüket méltatják és Sopron értékeivé is váltak.

A megnyitón jelen volt dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Megvalósult fejlesztések

Megvalósult fejlesztések

2018. 12. 19. | Munkatársunktól

A közelmúltban több fontos fejlesztés is befejeződött Sopronban. Megújult a Széchenyi-gimnázium homlokzata, elkészült az elkerülő út 1,3 kilométeres szakasza, megvalósult a belvárosi utcák és terek víziközműveinek felújítása, a burkolatok és a közvilágítás rekonstrukciója.