Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Öregdiákelnök

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága a hétvégén tartotta soros közgyűlését. A megjelent tagság Németh Kálmán utódául az 1958-ben érettségizett Szemző Gábort választotta elnöknek.

Márkné Ettlinger Zsuzsa alelnök eseménydús évről számolt be: a Széchenyi-megemlékezéseken kívül tavaly is megrendezték a hagyományos kosárgálát, a Fertő tavi hajókirándulást és első alkalommal sor került az öregdiákok tenisztornájára is.  Sikerként említette a minden hónap első péntekén tartott törzsasztalt.

Az elmúlt évben a társaság megállapodott a Nagycenki Alkotóház vezetőjével közös programok szervezéséről, ennek keretében Sodics László festőművész, öregdiák kiállítását rendezték meg. Az idei év programjában az eddig is sikeres rendezvények mellett a tavaly elhunyt elnök, Németh Kálmán emlékére burgenlandi vártúrát is szerveznek – tudatta Szalay Csaba.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”