Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Öregdiákelnök

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága a hétvégén tartotta soros közgyűlését. A megjelent tagság Németh Kálmán utódául az 1958-ben érettségizett Szemző Gábort választotta elnöknek.

Márkné Ettlinger Zsuzsa alelnök eseménydús évről számolt be: a Széchenyi-megemlékezéseken kívül tavaly is megrendezték a hagyományos kosárgálát, a Fertő tavi hajókirándulást és első alkalommal sor került az öregdiákok tenisztornájára is.  Sikerként említette a minden hónap első péntekén tartott törzsasztalt.

Az elmúlt évben a társaság megállapodott a Nagycenki Alkotóház vezetőjével közös programok szervezéséről, ennek keretében Sodics László festőművész, öregdiák kiállítását rendezték meg. Az idei év programjában az eddig is sikeres rendezvények mellett a tavaly elhunyt elnök, Németh Kálmán emlékére burgenlandi vártúrát is szerveznek – tudatta Szalay Csaba.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.