Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Öregdiákelnök

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága a hétvégén tartotta soros közgyűlését. A megjelent tagság Németh Kálmán utódául az 1958-ben érettségizett Szemző Gábort választotta elnöknek.

Márkné Ettlinger Zsuzsa alelnök eseménydús évről számolt be: a Széchenyi-megemlékezéseken kívül tavaly is megrendezték a hagyományos kosárgálát, a Fertő tavi hajókirándulást és első alkalommal sor került az öregdiákok tenisztornájára is.  Sikerként említette a minden hónap első péntekén tartott törzsasztalt.

Az elmúlt évben a társaság megállapodott a Nagycenki Alkotóház vezetőjével közös programok szervezéséről, ennek keretében Sodics László festőművész, öregdiák kiállítását rendezték meg. Az idei év programjában az eddig is sikeres rendezvények mellett a tavaly elhunyt elnök, Németh Kálmán emlékére burgenlandi vártúrát is szerveznek – tudatta Szalay Csaba.

Kapcsolódó cikkek

Könyvbemutató

2018. 11. 13. | Munkatársunktól

Az „Értékmentő életpályák 9.” című kötetet mutatják be a Berzsenyi-líceumban november 16-án, pénteken 16 órakor. A vetített képes előadáson a líceumhoz kötődő jeles pedagógusokról emlékeznek meg, köszöntöt ­Tölli ­Balázs igazgató mond.