Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Orbán Viktor hétfőn Újabb fontos bejelentéseket tett

| Munkatársunktól | Városi hírek

Orbán Viktor miniszterelnök március 23-án jelentette be, hogy június 30-ig kapnak adómentességet a kkv-k a kata ­fizetése alól, ez több mint 81 ezer vállalkozást érint.

A március 1-je előtti kata hátralékát felfüggesztik. Mentességet kapnak a hazai médiaszolgáltatók is a közterhek fizetése alól. A kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat is felfüggesztik, illetve a gyes- és gyed-jogosultságokat meghosszabbítják. – A legfontosabb, hogy a magyar emberek munkahelyét megvédjük – hangsúlyozta Orbán Viktor. 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.