Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Önkéntesek bevonása

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az elmúlt héten ünnepelték meg a Vöröskereszt 137. világnapját. Ezen alkalomból Balikóné Németh Márta, a Sopron Területi Szervezet elnöke vöröskeresztes tevékenységéért gyémánt fokozatú kitüntetést kapott a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségétől.

– A szervezet napi szintű feladata Sopronban, illetve a város térségében a véradók toborzása, valamint az ezzel kapcsolatos ügyek intézése – mondta el lapunknak Szijártó Gyöngyi területi koordinátor. – Emellett fontos vállalásunk az elsősegélynyújtás társadalmi népszerűsítése különböző intézményi alapszervezeti programokon, továbbá a közúti elsősegélynyújtás-oktatás megszervezése és a vizsgáztatás lebonyolítása.


A tapasztalatok szerint Sopronban, illetve a város térségében szívesen adnak vért az emberek, ennek megszervezésében országszerte az egyik legsikeresebb a soproni szervezet. – Aki ad, az valóban szívesen és önzetlenül nyújtja a karját, de nagy szükség van a fiatalok meggyőzésére, buzdítására. Fontos az ifjúság megnyerése,  hogy a bajban lévő embertársaiknak minél többször segíthessenek – emelte ki Szijártó Gyöngyi.


Mint megtudtuk, a jövőben városunkban is kiemelt figyelmet fordítanak a véradásszervezésre, annak népszerűsítésére. Kiemelt feladat az önkéntesek bevonása, illetve az egyéni szerepvállalás erősítése a Vöröskereszt munkájában.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.