Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Oltják az 5–11 éves gyerekeket
A kisgyerekek is Pfizer-vakcinát kapnak. Fotó: Filep István

Oltják az 5–11 éves gyerekeket

| Munkatársunktól | Városi hírek

Elkezdődött az 5–11 éves gyermekek oltása Sopronban is. Idén az ünnepnapok (december 24., 25., 26., 31.) kivételével minden nap 13 és 16 óra között fogadják az oltásra érkezőket.

Mint arról beszámoltunk (Oltják a gyerekeket, Soproni Téma, 2021. december 15.), a regisztrációs felület december 10-én megnyílt, a regisztráció után lehet időpontot foglalni a vakcina beadására. A gyermekeket a kórház Győri út 15. szám alatti, II. számú épületének első emeletén, a gyermekgyógyászati szakrendelőben oltják. Az 5–11 éves korosztály Pfizer-vakcinát kap – két dózisban, három hét különbséggel.

Az oltás felvételéhez kérik, hogy a szülők vigyék magukkal a gyermek taj-kártyáját, a személyazonosságot igazoló dokumentumok valamelyikét, az oltás beadásához szükséges kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot (ez letölthető a sopronkorhaz.hu oldalról is), valamint az esetlegesen szedett gyógyszerek listáját.

Újdonság, hogy már a 12–18 évesek is kérhetik a harmadik oltást, ők a felnőttekkel együtt a Várisi úti oltóponton vehetik fel a vakcinát – az időpontfoglaló oldalon láthatóak a szabad időpontok. 

Kapcsolódó cikkek