Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyugdíjasok fesztiválja
Nyugdíjas szólisták és kulúrcsoportok is felléptek a Hotel Sziesztában Fotó: sopronmedia.hu

Nyugdíjasok fesztiválja

| Városi hírek

Sopronban tartották meg múlt hétvégén a IV. Életet az éveknek kulturális fesztivált, amelyen ötszáz nyugdíjas vett részt.

Az Életet az éveknek klubszövetség a soproni Szieszta szállodában rendezte meg a hagyományos kulturális fesztiválját. A pén­­teki megnyitó után szólisták és kultúrcsoportok léptek fel, hétvégén pedig fakultatív program keretében autóbuszos kirándulásra indult 164 nyugdíjas Ausztriába. Többen pedig hivatásos túravezetővel gyalogoltak fel a Károly-kilátóhoz és este fáklyás gyalogtúrán vettek részt a Sörházdombi kilátónál. 

Ivanics Ferenc, a Győr–Mo­­son–Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében üdvözölte az egybegyűlteket. Megemlítette, az itt résztvevő korosztály megvalósítja azt, amit az emberek elképzelnek a nyugdíjas korról: vidámak, tesznek valamit azért, hogy a napjaik szebbek legyenek, és ezzel örömet szereznek maguknak és másoknak is. Fontos példát mutatnak és adnak át a mai generációk számára tudásban, tapasztalatban, amelyet az in­­ter­netről, tévéből nem lehet megtanulni.

Péli Nikoletta, a népjóléti bi­­zottság elnöke kifejtette: öröm látni, hogy idén is ilyen sokan eljöttek Sopronba.

www.sopronmedia.hu

Kapcsolódó cikkek