Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyitnak a strandok!
A Tómalom most még csendes, de május 27-től, szombattól kezdetét veszi a nyári strandszezon. Fotó: Németh Péter

Nyitnak a strandok!

| Városi hírek

A Fertő tavon, valamint a Tómalmon május 27-én kezdődik a strandszezon. A Lövér-fürdő kapuit másnap, vasárnap reggel kilenc órakor nyitják meg.

A szokásos évi, strandnyitás előtti teendőiket végzik a város három fürdőhelyén a Soproni Vízmű Zrt. szakemberei. Újdonság, hogy egységesen bővítették a na­­pozóágyak számát, napernyők beszerzésével pedig az ár­­nyékos területek nagyságát. Emellett a Fertő tavi strandra egy új, evezős vízimentő katamarán érkezik, valamint pihenőpadokat is telepítettek ide. A für­­dőzők biztonságára az idei évtől a ba­­latoni strandokhoz hasonlóan hivatásos vízimentő szolgálat ügyel. A Lö­­vér-für­­dő­­­­ben kijavították a festett strand­­medencét, a pancsolót, a fertőtlenítő be­­rendezéseket. A medencék fel­­öltése elkezdődött, így minden adott a hétvégi nyitáshoz.  

A Lövér-fürdő „főpróbáját” szombaton tartják, ugyanis a für­­­­dő területe lesz az országos táj­­futó diákolimpia helyszíne. A strandot a tervek szerint másnap, vasárnap reggel kilenc órakor nyitják meg.

A Fertő tavon és a Tómalmon már szombaton kezdetét veszi a nyári strandszezon.

Kapcsolódó cikkek