Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyári tábor kisiskolásai ismerkednek a levendulával Eszterházán

Nyári tábor kisiskolásai ismerkednek a levendulával Eszterházán

| Városi hírek

Még egész héten át tart az eddig is méltán népszerű levendulaszüret a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjében. A héten folyamatosan több, nyári táboros soproni kisiskolás csoport is érkezik a levendulakertbe.

Az Eszterháza Központ, az Esterházy-kastély örömmel ajánlotta fel a környékbeli nyári táborozó iskolásoknak a Soproni Tankerületen keresztül, hogy szabadtéri, természetközeli foglalkozás keretében birtokba vehessék a levendulakertet, ismerkedjenek a levendulával, a növény jótékony hatásaival, felhasználási lehetőségeivel, szép környezetben tölthessenek el néhány órát – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Központ ügyvezetője.  

A héten több nyári táboros csoport is érkezik az Esterházy-birtok gyógy- és fűszerkertjébe az illatos levendula szüretelésére. A kisiskolásoknak a levendulaszüret, láthatóan nagy élménye mellett lehetősége nyílik az Esterházy-kastély rózsakertje és díszudvara megtekintésére is. 

Az Eszterháza Központ fontosnak tartja a környékbeli településekkel, intézményekkel, szervezetekkel való eredményes együttműködést, hogy mindaz a természeti, művészeti, kulturális érték, ami a helyi és a térségbeli közösséget gyarapító módon váljon közkinccsé. A héten még várja a folytatódó levendulaszüretre az érdeklődőket.

 


A Gyógynövény- és Fűszerkert 
  
Az Eszterháza Központ a több évszázados hagyományoknak megfelelően gyógy- és fűszernövények világát is életre hívta az Esterházy-birtokon. A fűszerkert fő növénye a francia levendula, amelyből 10.000 tövet ültettek ki. Emellett vegyesen telepítettek több növényfajt is, amelyek között található: bazsalikom, zsálya, kakukkfű, menta, bíbor, kakasvirág és még számos gyógynövény. A kert a vendégek részére önálló turisztikai látványosságként is szolgál.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek