Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyárbúcsúztató zenei programok
Hangulatos koncertre várták az érdeklődőket a balfi Panoráma étterem melletti erdei szabadtéri területre az elmúlt vasárnap. A Beethoven a szabadban című program keretében ezúttal Fejérvári J

Nyárbúcsúztató zenei programok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az utolsó nyári hétvégén a szabadtéri programoké volt a főszerep Sopronban. Zeneszótól volt hangos a Lövérek, Balf és Brennbergbánya is.

A Szent Margit-templom Panoráma úti parkolójában tartották szombaton a 2. nyárbúcsúztató családi napot, melynek sztárvendége a Budapest Ragtime Band volt. – Célunk volt, hogy építsük az egyházi és a lövéreki közösséget a rendezvénysorozattal – mondta Marics István plébános. Dr. Farkas Ciprián polgármester a rendezvény megnyitóján kiemelte: a koronavírus-járvány második hullámában különösen fontos, hogy az ilyen alkalmakkor is vigyázzunk egymásra. A nyárbúcsúztatón részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is. A családi napon számtalan izgalmas programot kínáltak a gyerekeknek, felnőtteknek. 

Brennbergbányán a zenéé volt a főszerep szombaton. Délután a Szent Borbála téren rendezték meg a JamBerg nevű zenés pikniket. Koncertet adtak a HofferSuli zenekarai, majd az est végén a soproni zenész barátok közös alkalmi produkciója várta a közönséget. A programon részt vett Stöckert Tamás, a körzet önkormányzati képviselője is.

– A JamBerg ötlete már korábban megfogalmazódott, mindez most vált valósággá – mondta Bodoki Péter, az egyik szervező. – A világjárvány miatt idén elmaradt a Sopron Zenél & Utcazene Fesztivál, ezért döntöttünk úgy, hogy családiasabb környezetben lépjenek fel az HofferSuli diákjai.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek