Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyár a természetben

Nyár a természetben

| P. Horváth László | Városi hírek

Ahogy tavasszal a természet, úgy éled újjá a Fertő–Hanság Nemzeti Park is. Július elsejétől már hétfőt kivéve minden nap nyitva lesz a Lászlómajor Látogatóközpont.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Kinyit a major, Soproni Téma, 2020. június 3.,) a pünkösdi hétvégétől ismét kinyitott a Fertő–Hanság Nemzeti Park kezelésében lévő Lászlómajor Látogatóközpont. Igaz, egyelőre csak a kültéri helyek kereshetők fel, azok is keddtől szombatig, 8–16 óra között. A kinti interaktív bemutatóhely, az állatsimogató, illetve a bolt látogatható, de a nemzeti park készen áll arra, hogy amennyiben arra lehetősége lesz, az épületen belüli részeket is megnyissa. 

A nemzeti parknál készülnek július elsejére, amikortól a látogatóközpont vasárnap is nyitva lehet, illetve ekkortól látogatható az öntésmajori múzeum is. Erre a szerdára terveznek itt egy ingyenes múzeumvezetést, illetve egy kerékpáros túrát, amelynek keretében az érdeklődők a Hany Istók tanösvényt járhatják végig. Ugyancsak nagy erővel készülnek a nyári táborokra is. A koronavírus-járványhelyzet miatt nagyobb az érdeklődés a nem ott alvós táborok iránt. Főként az általános iskolásokat várják a nyáron: lesz természetjárás, növény- és állatmegfigyelés, kézműves foglalkozások, illetve számos, a természettel és a környezettel kapcsolatos program.

Az elmúlt időszakban a Lászlómajorban több felújítást is elvégeztek. Lefestették a gyerekek közkedvelt, nagyméretű játékait, rendbe tették és bővítették a fűszerkertet. A Lászlómajorban, illetve a Borsodi-dűlőnél a természetjárókra gondolva nádtetős kiülőket helyeztek el. A turisták itt kaphatnak menedéket az eső, illetve a tűző nap ellen. További hír, hogy a már említett Borsodi-dűlőben lévő kilátó felső részét újra cserélték le.

Kapcsolódó cikkek