Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Növények pótlása

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziójának 2017. év végi ültetési feladatai közé tartozott a Kőszegi úti aluljáró növényzetének pótlása. A munkával már végeztek.

Az aluljáró környezetének fejlesztése 2014 óta folyamatos. A talajtakarók és cserjék ültetésével a fűvel borított területek mérete csökken, ezáltal a rézsű növényzetének fenntartási költségei is alacsonyabbak lesznek. A gyepfelületet vegetációs időszakban 4–5 alkalommal szükséges kaszálni, ezzel szemben az ide javasolt cserjéket 3–4 évente elegendő metszeni. Ezen felül csökkenthető a meredek rézsűn a gyepfelület kaszálása közbeni baleset veszélye.

A fal felső részére boróka, tuja, a rézsűs oldalra pedig jukka, mirtuszlonc, madárbirs, aranyvessző és tűztövis került – közölte a holding.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”